Guestbook

Welcome to J. Ahola’s refurbished guestbook, let’s hope that spamming arseh*le stays away this time ;)

So please, let’s do this with commenting feature. Stay cool, argue well and behave :)

PS: the archive of old guestbook will appear here soon.

2,226 Comments on “Guestbook

 1. Mahtavaa, inspiroivaa ja menestyksekästä uutta vuotta 2020 Jarkolle, bändille ja faneille.
  ♥️:lla Sari

 2. Hupaisa video jälleen. Kiitokset! Osaatte sitten näytelläkin. Eipä siinä, sitä sitten päätyöksi, kun laulamisesta saat tarpeeksesi.

 3. Kiitos hauskasta joulukuppi-videosta 🎄 Tuli hyvään saumaan kun juuri oli Mielenrauhaa herkistänyt kyyneliin. Kiitos Jarkko näistä tunnekuohuista ja jatka niiden tarjoamista 😂 Hyvää uutta vuotta 🎉 Nähdään keikoilla 🎤❤

  • Kiitos myös mun puolesta videoista, konserteista ja kaikesta! Ensi vuodelle jo pari lippua hankittu. Mahtavaa uutta vuotta!
   Marju

 4. Ihanan leppoisaa joulua Jarkolle, bändille sekä kaikille faneille ❤️💝😍

 5. Kiitos Jarkko + bändi ( t ) kaikista tämän vuoden upeista konserteista! Ylivieskassa, Turussa, Tampereella, Hartwall Areenalla ja Iisalmen kirkossa kävin kuuntelemassa – hienoja ja hyvin toteutettuja olivat kaikki :) Ihanaa ja levollista joulua teille!!
  Uutta vuotta ja uusia konsertteja odotellessa!

  Merja Oulusta

 6. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta Jatkolle, bändille ja kaikille konsertissa kävijöille. Kevättä odotellessa.

  Anna Kotkasta

 7. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2020 Jii, bändi ja Jiin kuulijakunta, :D Show must go on!

 8. Olen huomannut, että Jarkko Aholan seuraajat ovat kovin innokkaita haukkumaan muita artisteja. Mennään jopa muiden laulajien sivuille, haukutaan lauluääntä, ja riidellään muiden artistien uskollisten fanien kanssa. Jokainen voi valita ketä ja mitä kuuntelee, mutta en käsitä miten muiden haukkuminen edistää Aholan suosiota. Ettei vain käy niin, että se kääntyy Aholaa itseän vastaan.Ellei ole jo kääntynytkin. Ainakin Aholan faneilla alkaa olla huono maine.

  • Kuulostaa kyllä aika oudolta touhulta.
   Meitä faneja on tietysti monenmoisia, mutta voin vakuuttaa, että suurin osa on niitä tavallisia Jarkosta tykkääviä ihmisiä, jotka antavat kaikkien kukkien kukkia, mollaamatta ketään.

  • En tiedä yhtään mitä tarkoitat. Nämä ovat makuasioita ja niistä on aivan turha kiistellä. Jarkko on paras! Jonkun toisen mielestä joku toinen!

 9. Hyvää itsenäisyyspäivää myös minulta. Kiitos videosta. Vielä parempi olisi ollut yksistään Jarkon Finlandia…
  ♥️:lla Sari

  • Eilen kuulimme Jiin Finlandian ja paljon muuta Joulu musiikkia. Oli taas niin mahtava konsertti ettei meinannut sydämen tykytykset tasaantua ollenkaan. Suuret Kiitokset!!!

 10. Hei,
  muutama sana Anna-lehdessä mainitsemastasi Jordan Petersonista. Voi olla, että olet tietoinen että kyseisen, paitsi akateemisen alallaan pätevän henkilön, niin myös alansa, psykologian, ulkopuolella, yhteiskuntatieteiden ja filosofian parissa seikkaileva ja niistä poimimallaan sirpaletiedolla vahvaa nuorten miesten naisvihamielistä kulttia luova nykypäivän guru on hyvin kiistanalainen hahmo. Mutta mikäli hän on sinulle vain kirjoittaja muiden joukossa, kirjoittaja, jonka maine laitaoikeistolaisena konservatiivina, mm. patriarkaalista perhettä, miesten ylivaltaa ynnä muuta kannattanvan Laura Huhtasaaren suusuosikkina, on sinulle tuntematon, niin toivoisin, että kiinnittäisit huomiota myös siihen akateemiseen kritiikkiin, jonka Petersoniin on kohdistunut. Peterson on toki ansiokkaasti nostanut monta nuorten miesten hämmennykseen nykymaailmassa liittyvää teemaa esiin. Mutta hän ei ole filosofi, eikä yhteiskuntatieteilijä. Hänen näistä oman psykologian alansa ulkopuolelta lainaavissa johtopäätöksissään, samoin kuin ratkaisukeinoissaan on paljon kyseenalaisia asioita. Hän siis vaikuttaa puhuvan ihan järkeenkäyvästi, mutta samalla hän luo kulttia, seuraajakuntaa, joka ei toimi järkevästi, joka mm pitää naisia geneettisesti heikomopana astiana, joka olettaa, että naiset geeniensä vuoksi haluavat alistua, hoivata ja palvella. Hänen suhteensa feminismiin on vihamielinen ja vihamielisyyksissään hän tulee rakentaneeksi feminismistä – erittelemättä, myös tarkoittaen ihan tavallista toivetta tasa-arvoon ja sukupuolesta riippumattomaan kohteluun – käsittämättömän olkiukon, jonka pyrkii teurastamaan sivistyneen järkeilyn muotoon puetulla konservatiivis-poliittisella agendallaan. Naisille sellainen tarkoittaa paluuta väheksynnän ja halveksunnan maailmaan, asemaan jossa jälleen on kamppailulla osoitettava että, paikka hellan ja nyrkin välissä ei ole se ainoa mihin naisen luontaiset, geneettiset ominaisuudet ovat hänet tarkoittaneet.

  Eli lyhyesti: nykypäivänä, jonka aatteellinen viattomuus on jälleen viety ja joka on umpipolitisoitunut, Jordan Peterson toimii laitaoikeiston konservatiivien lipunkantajana. Ei ehkä täysin tarkoituksellisesti, mutta auliisti yhtä kaikki. Tämä ei myöskään ole jäänyt maailmalla tai Suomessa huomaamatta ja hänestä on tullut myös jakava merkki-ideologi, jonka seuraamisen monet tulkitsevat poliittiseksi laitaoikeistoon lukeutuvaksi kannanotoksi.

  https://www.theguardian.com/science/2018/feb/07/how-dangerous-is-jordan-b-peterson-the-rightwing-professor-who-hit-a-hornets-nest

  • Jep, kiitos erittäin hyvästä Peterson-analyysistä. Huolestuttavaa kuinka kritiikittömästi tämän tyypin kirjoja jaetaan muka viattomina “hyvinä elämänohjeina”. Minusta tässä lyhyessä jutussa on hyvin tiivistetty tämän alt-rightin ja sovinistien suosikin maailmankuva:
   “Petersonin maailmankuvan voi kärjistäen tiivistää muotoon ”ennen kaikki oli paremmin”. Hänen mielestään maailma alkoi luisua väärään suuntaan viimeistään 1960-luvulla, kun naisten asema länsimaissa muuttui ja esimerkiksi avioeron saaminen helpottui. ”
   https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/11/06/kuka-on-jordan-b-peterson-ja-miksi-sinunkin-pitaisi-tietaa-hanet-vai-pitaako
   Muuten oikein kiva Jiin haastattelu Annassa ja Jiille toivon onnistunutta joulukiertuetta!

   • Joo, totta, ja hyvä artikkeli ja sieltä löytyy linkki professori Panu Raatikaisen artikkeliinkin, joka hyvin tuo esiin niitä ongelmia. Tämä nyt ei tietenkään ole paikka keskustella, mutta koska haastattelussa kirja mainittiin todettakoon vielä, että Petersonin näkemys mannermaissesta filosofiasta on, kuten Raatikainen tuo esiin, ohut ja vääristelevä, puhe yliopistojen kulttuurimarxilaisuudesta sakeiden laitaoikeiston foliohattu-salaliittoteorioiden piiriin kuuluva ja mikä ikävintä, Petersonin individualismi nojaa Ayn Randin egoistisen etiikkaan. Samalla kun Peterson nostalgisella konservativismillaan tarjoaa tarttumapintaa miehille, hän luo ja jyrkentää vastakkainasetteluja niin miesten ja naisten kuin konservatiivien ja liberaalienkin välillä. Petersonin menestys tuntuu nousevan, laitaoikeiston tapaan, sukupuoli- ja kulttuurisotien lietsomisesta, kamppailusta ja voitontavoittelusta, pimeästä päädystä, ei rakkaudesta ja ymmärryksestä, yhteiseen hyvään ja jaettuun harmoniaan pyrkimisestä. Eikä sellainen voi olla herättämättä suurta huolta, etenkin olemisen mahdollisuuksistaan huolestuvien naisten keskuudessa – ilmankos laitaoikeisto on vahvasti miesten juttu.

Leave a Reply