Uusi sinkku ja albumi – Mä tuun sun luo

 


Warner tiedottaa!

Tuplaplatinaa myynyt Jarkko Ahola julkaisee uuden sooloalbumin toukokuussa

Mä tuun sun luo –niminen levy sisältää komeaäänisen Aholan omia biisejä, jotka on tehty miehen omia suosikkeja kunnioittaen. Albumia seuraa lyhyt klubikiertue sekä keikkoja kesäfestareilla. Levyn ensimmäinen single julkaistaan 6.4.2018.

Soolourallaan tuplaplatinaa, platinaa ja kultaa myynyt Jarkko Ahola julkaisee uuden sooloalbumin toukokuun alussa. Mä tuun sun luo –niminen levy sisältää Aholan omia biisejä, joissa kuuluu kaikuja hänen omista suosikkiartisteistaan ja -kappaleistaan miehen omaa ääntä unohtamatta.

Jarkon monipuolinen soundi pääseekin hyvin oikeuksiinsa levyn erilaisten biisien parissa, oli tyylilaji sitten enemmän rockiin, poppiin tai iskelmään kallellaan. Biisien melodisuus ja komeaäänisen Aholan taitava tulkinta sitoo kokonaisuuden yhtenäiseksi. Tämä levy, jonka Jarkko on itse tuottanut ja monin osin myös soittanut, on ollut miehen unelmissa jo pitkään.

Näin Ahola itse kommentoi: ”Levyn biisit ovat syntyneet tässä vuosien varrella ja olen jo pitkään odottanut mahdollisuutta julkaista ne albumikokonaisuutena. Levyltä on kuultavissa paljon minuun vaikuttaneita muusikoita. Tietoisia fiilistelyn kohteita ovat olleet ELO, Jeff Lynne, Roy Orbison, Queen, 50 ja 60 –luvuilla tunnetuksi tulleet popkappaleet. Seassa on varmasti myös monia sellaisia, mitä en edes tiedosta. Olen kuitenkin koittanut vapaasti tehdä niin kuin tuntuu hyvältä ja antaa oman kädenjäljen kuulua tuon vaikuttajajoukon ohella. Uskon, että tältä levyltä löytyy jotain kaikille kuulijoilleni. Mielestäni levystä tuli aika erilainen ja onnistunut kokonaisuus.”

Ensimmäisiä maistiaisia tulevasta antaa levyn nimeä kantava single, joka julkaistaan 6.4.2018. Levyn julkaisun jälkeen Ahola lähtee keikoille. Ensin on vuorossa muutama klubikeikka, joita seuraa kesän festariesiintymiset.

Jarkko Ahola kevään ja kesän 2018 keikat:

la 5.5 Tampere, Olympia
pe 18.5 Turku, Gong
pe 25.5 Seinäjoki, Rytmikorjaamo
pe 8.6 Helsinki, Tavastia
pe 15.6 Tuiskula,Tuiskulan kesäteatteri (loppuunmyyty)
la 30.6 Juva, Juva Rokkaa
ti 3.7 Kuopio, Kuopio Wine Festival
la 7.7 Lohja, Rantajamit
su 8.7 Aitoo, Aitoon Kirkastusjuhlat
la 21.7 Kiuruvesi, Iskelmäviikko
la 28.7 Joroinen, Joroisten Musiikkipäivät
to 2.8 Kouvola, Tykkimäki
la 4.8 Kemi, Satama Open Air

Päivitetty lista osoitteessa: http://warnermusiclive.fi/artisti/jarkko-ahola/

Jarkko Ahola tuli aikoinaan tunnetuksi Teräsbetonin laulajana. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Ave Maria – Joulun klassikot (2012) on myynyt tuplaplatinaa ja Suojelusenkeli – Joulun klassikot 2 (2014) platinaa. Rock-tenorin viimeisin albumi Romanssi (2016) debytoi heti ilmestyttyään virallisen listan sijalla 2 ja myi nopeasti kultaa. Viime vuoden lopussa Ahola konsertoi yhdessä Waltteri Torikan kanssa täydellä Hartwall Arenalla.

Kiertueen promoottori:
Warner Music Live, Niina Jalonen
niina.jalonen@warnermusic.com

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com / 040 846 0116